Borging

AHV International is een innovatief kenniscentrum en toonaangevend ontwikkelaar van nieuwe methoden en oplossingen binnen de agricultuur. Vanuit een expertise-driven bedrijfsbenadering heeft AHV de afgelopen jaren een uitgebreide dienstverlening ontwikkeld en daarbij een breed assortiment aan oplossingen voor diverse complexe probleemsituaties.

AHV New Pharma staat dan ook voor het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen voor u als gebruiker en de wereld om ons heen, voldoen de AHV New Pharma oplossingen aan diverse normen. Deze normen, borging en certificering vindt u op deze pagina. 
 
De kwaliteit van AHV New Pharma oplossingen wordt tevens gewaarborgd door analyses van producten door geaccrediteerde laboratoria in de ontwikkelings-, productie- en eindfasen. Daarbij zijn de gebruikte grondstoffen afkomstig uit Europa en voldoen aan de specificaties en wetgeving van de Europese Unie (EU). 

GMP+

De certificering GMP+ International legt een stevig en belangrijk fundament voor veilig diervoeder: het garandeert voor een groot deel dat alle schakels in de keten op uniforme en transparante wijze de kwaliteitsborging voor diervoeder en diensten waarborgen.

De benadering die GMP+ International handhaaft, brengt het beste van twee werelden samen: individuele én gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wanneer elke schakel in de keten zich toelegt op diervoederveiligheid, wordt een veilige markt gewaarborgd.
 

QS

QS staat voor kwaliteitsregeling voor levensmiddelen en omvat alle stadia van de voedselketen. Het QS keurmerk staat voor gecertificeerde kwaliteitsborging van verse levensmiddelen. Levensmiddelen met het QS-keurmerk zijn nauwkeurig gedocumenteerd en duidelijk traceerbaar.
 
Diervoederproducenten mogen alleen gebruik maken van zuivere grondstoffen. Zij moeten voortdurend hygiënecontroles uitvoeren en elke vorm van verontreiniging vermijden. Goederen moeten regelmatig worden geanalyseerd op residuen van zware metalen, gewasbeschermingsmiddelen en verontreinigende stoffen. Bovendien moet het diervoeder goed worden opgeslagen.

SecureFeed

SecureFeed werkt aan de voedselveiligheid van diervoeders. SecureFeed beheert en ontwikkelt een systeem voor collectieve monitoring en risicobeoordeling van diervoedergrondstoffen en de leveranciers ervan. Het zorgt voor het waarborgen van de voedselveiligheid van voedermiddelen, mengvoeders en toevoegingsmiddelen die rechtstreeks aan veehouders worden geleverd.

SecureFeed is een collectieve aanvulling en verdieping op GMP+ FSA of vergelijkbare schema’s. Het monitoringsprogramma is afgestemd op het risicoprofiel van diervoeders.
 

VLOG

VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificatie en uitgifte van het ‘Ohne Gentechnik’-label. VLOG-certificering is gericht op de gehele keten van voerstromen, melkveebedrijf, transport, zuivelverwerking tot aan het winkelschap.

Het doel van een VLOG-certificaat is om bedrijven te herkennen die levensmiddelen produceren zonder gebruik te maken van genetisch gemodificeerde organismen.
 
 
Met AHV is ons gebruik van penicilline enorm gedaald: we gebruiken sinds 2016 geen droogzetters meer en nog altijd gaat dat erg goed. Bij de KKM-controles zagen de controleurs enorme vooruitgang bij onze veehouderij en ze waren ook erg enthousiast over de AHV producten die wij gebruiken.
Peter en Jolanda Bos, veehouder (Nieuwkoop, Nederland)

NEW PHARMA OPLOSSINGEN

Lees over diverse dierziekten en bekijk onze online catalogus.

#NEWFARMER

Met New Pharma tonen New Farmers dat zij stààn voor goede zorg voor hun dieren. Volg het laatste nieuws en meer via onze social media.

ADVIES & DISTRIBUTIE

Wij voorzien u graag van advies op maat en verzorgen snelle distributie in uw regio.

HELPDESK

Onze internationale telefonische helpdesk staat u graag te woord en is 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar via +31 (0)38-3030127 (lokaal tarief).
x