QUORUM SENSING ONDER DE LOEP

Vele verschillende soorten bacteriën gebruiken diverse moleculen om op biochemische wijze te communiceren. In laboratoriumomstandigheden konden AHV wetenschappers en microbiologen al signalen wijzigen of blokkeren en kan er al gecommuniceerd worden met bacteriën.

Zo begon onze missie deze wetenschap om te zetten naar verdere toepassingen, waarbij het communiceren met bacteriën ingezet kan worden om alternatieven te vinden voor reguliere antibiotica, in lijn met het beleid vanuit overheden, welke erop gericht zijn het gebruik (en daarmee de antibioticaresistentie) terug te kunnen dringen.

De natuurlijke AHV producten bevatten stoffen die de communicatie van deze (schadelijke) bacterieculturen platleggen en een populatie van bacteriën onder controle kunnen houden, in plaats van alle bacteriën volledig te elimineren, zoals bij antibiotica.
Dit is efficiënter dan behandeling met antibiotica, welke geen onderscheid maken tussen ‘goede’ en ‘schadelijke’ bacterieculturen. Normaliter zijn deze ‘goede’ en ‘schadelijke’ bacterieculturen in een balans aanwezig in het lichaam van mens en dier.
Antibiotica doden dus ook ‘goede’ bacteriën, waardoor de weerstand van uw dier tot zorgwekkende niveaus zal afnemen.

De populatie ‘schadelijke’ bacteriën kan dan in theorie groot genoeg zijn om het menselijk lichaam aan te vallen, maar de actie zal uitblijven. Dit omdat ze niet langer kunnen weten hoe groot hun eigen populatie is en of die groot genoeg om efficiënt te kunnen aanvallen en doordat zij worden tegengehouden en onschadelijk worden gemaakt door het verbeterde immuunsysteem van uw dier.

 TOEPASSINGEN ONDER DE LOEP

Gebaseerd op biochemische communicatie doen AHV producten de natuurlijke weerstand van uw dier toenemen, doordat zij de communicatie-moleculen van 'schadelijke' bacteriën kunnen opruimen of verwijderen, zodat het Quorum Sensing verstoord wordt.

In deze animatie laten we de werking van AHV producten zien aan de hand van een probleemsituatie in de uier van een koe, welke tevens vergelijkbaar is met bijvoorbeeld een probleemsituatie in het luchtwegsysteem van een kalf. Door op de afbeelding te klikken kunt u deze infomercial afspelen.

Tevens vindt u deze informatie in de vorm van een infographic, met tekst met visuele ondersteuning (zie hieronder). 
 


Stel, uw koe ondervindt problemen bij het gebied van de uier. Maar, de reguliere antibiotica  werken niet, doordat de bacteriën in de uier resistent zijn geworden.
Wat nu?


AHV heeft duurzame en innovatieve oplossingen: natuurlijke diervoeder supplementen, welke werkzaam zijn op basis van de Quorum Sensing-wetenschap.


Met onze speciale AHV Cow Bolus Shooter dient u de bolus gemakkelijk oraal toe. De bolus zal daarna in de pens van uw koe belanden. Wanneer we inzoomen (zie volgende stap) op de uier wordt duidelijk hoe de Quorum Sensing-wetenschap achter onze innovatieve producten wordt toegepast. 


Het klimaat van de uier van uw koe, zoals in de situatie is geschetst, beslaat verschillende bacteriën. De rode bacteriën zijn resistent geworden tegen antibiotica en hebben een biofilm gecreëerd: dit is een slijmlaag die hen beschermt tegen antibiotica maar ook tegen de eigen afweercellen van de koe zelf.


Nadat de AHV Cow Bolus in de pens van de koe is beland zal deze uit elkaar vallen. De werkzame stoffen van de bolus komen dan via de bloedbanen in de uier terecht.


Wanneer de stoffen van de AHV Cow Bolus de uier hebben bereikt, verstoren zij de communicatie van de resistente bacteriën, waardoor de biofilm wordt afgebroken en afsterft.


De biofilm wordt dan door eigen afweercellen van de koe verteerd en deels via de uier afgevoerd.

Het klimaat in de uier is hiermee hersteld en teruggebracht naar een gezonde situatie met een natuurlijke balans tussen verschillende bacteriën.


Door uw zorg is uw koe is weer optimaal productief en actief voor een lange periode, wat u merkt in haar welzijn én in uw portemonnee: bijvoorbeeld, doordat er geen wachttijd is op de melk na behandeling met AHV producten.

Zo werkt u dus samen met AHV en de natuur aan een slimme, schone en duurzame toekomst!

QUORUM SENSING: MEDIA

Hieronder vindt u links naar enkele externe media over Quorum Sensing.

QUORUM SENSING: ARTIKELEN

Hieronder vindt u links naar enkele externe artikelen en publicaties over Quorum Sensing.

PRODUCTEN

Lees over diverse dierziekten en bekijk onze online catalogus.

ADVIES & DISTRIBUTIE

Wij voorzien u graag van advies op maat en verzorgen snelle distributie in uw regio.

AFSPRAAK MAKEN

Voor een oriënterend gesprek of bezoek aan ons kantoor kunt u gemakkelijk een afspraak maken.

HELPDESK

Onze internationale telefonische helpdesk staat u graag te woord en is 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar via +31 (0)38-3030127 (lokaal tarief).