QUORUM SENSING ONDER DE LOEP

Vele verschillende soorten bacteriën gebruiken diverse moleculen om op biochemische wijze te communiceren. In laboratoriumomstandigheden konden AHV wetenschappers en microbiologen al signalen wijzigen of blokkeren en kan er al gecommuniceerd worden met bacteriën.

Zo begon onze missie deze wetenschap om te zetten naar verdere toepassingen, waarbij het communiceren met bacteriën ingezet kan worden om andere methoden te vinden dan reguliere antibiotica.

De innovatieve AHV oplossingen bevatten hoge concentraties werkzame stoffen die de communicatie van deze (schadelijke) bacterieculturen platleggen en een populatie van bacteriën onder controle kunnen houden, in plaats van het volledig elimineren van àlle bacteriën, zoals bij antibiotica.
Normaliter zijn ‘goede’ en ‘schadelijke’ bacterieculturen namelijk in een balans aanwezig in het lichaam van mens en dier. Antibiotica doden echter ook ‘goede’ bacteriën, waardoor de weerstand van uw dier tot zorgwekkende niveaus zal afnemen.

Met AHV wordt de communicatie van de pathogene bacteriën verstoord, zodat zij niet langer kunnen bepalen hoe groot diens populatie is. De populatie ‘schadelijke’ bacteriën kan dan in theorie groot genoeg zijn om het menselijk lichaam aan te vallen, maar de actie zal uitblijven. Dit omdat ze niet langer kunnen weten hoe groot hun eigen populatie is en of die groot genoeg om efficiënt te kunnen aanvallen. Zo wordt de productie van biofilm (en toxinen) onderbroken, waarna de bacteriën weer onschadelijk kunnen worden gemaakt door het immuunsysteem van uw dier.

 TOEPASSINGEN ONDER DE LOEP

AHV’s oplossingen ondersteunen de natuurlijke weerstand van uw dier door het quorum sensing te verstoren tussen pathogene bacteriën. In dit voorbeeld laten we de werking van onze innovatieve oplossingen zien aan de hand van een case in de uier van een koe, welke vergelijkbaar is met bijvoorbeeld een probleemsituatie in het luchtwegsysteem van een kalf.

Door op de afbeelding te klikken kunt u deze infomercial afspelen. Tevens vindt u deze informatie in de vorm van een infographic, met tekst met visuele ondersteuning (zie hieronder). 
 
Video werking AHV
AHV boer met koe

Stel, uw koe ondervindt problemen in het gebied van de uier. Maar wat te doen nu de reguliere antibiotica niet langer werken, doordat de pathogene bacteriën in de uier resistent zijn geworden ertegen?
Quorum sensing wetenschap

AHV International ontwikkelt vanuit haar New Pharma benadering duurzame en
innovatieve oplossingen: natuurlijke aan-vullende diervoeders op basis van de Quorum Sensing-wetenschap.
AHV Cow Bolus Shooter

Met de AHV Cow Bolus Shooter dient u de AHV bolus gemakkelijk oraal toe bij uw koe. De bolus zal daarna in de pens van uw koe belanden en oplossen.
Bacteriën

Hier zien we het klimaat van de uier van uw koe, met verschillende bacteriën. De rode bacteriën zijn resistent geworden tegen antibiotica en hebben een biofilm gevormd.
Bacteriën en quorumsensing

Zodra de AHV Cow Bolus in de pens van de koe oplost, komen de werkzame stoffen van de bolus via de bloedbanen in de uier terecht.
De werking van AHV Quorum Sensing

Wanneer de werkzame stoffen van de AHV Cow Bolus de uier hebben bereikt, verstoren zij de communicatie van de resistente bacteriën, waardoor de biofilm wordt afgebroken.
Biofilm AHV

De biofilm wordt dan door eigen afweercellen van de koe verteerd en deels via de uier afgevoerd. Het klimaat in de uier wordt zo teruggebracht naar een situatie met een natuurlijke balans tussen verschillende bacteriën.
Zo werkt AHV

Door uw zorg is uw koe is weer optimaal productief en actief voor een lange periode, wat u merkt in haar welzijn én in uw portemonnee! Bijvoorbeeld, doordat er geen wachttijd is op de melk met AHV oplossingen.

PRODUCTEN

Lees over diverse dierziekten en bekijk onze online catalogus.

ADVIES & DISTRIBUTIE

Wij voorzien u graag van advies op maat en verzorgen snelle distributie in uw regio.

AFSPRAAK MAKEN

Voor een oriënterend gesprek of bezoek aan ons kantoor kunt u gemakkelijk een afspraak maken.

HELPDESK

Onze internationale telefonische helpdesk staat u graag te woord en is 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar via +31 (0)38-3030127 (lokaal tarief).