Ontsteking & Infectie

Dierziekten of infecties gaan dikwijls gepaard met (lokale) ontstekingen. Hiertussen is echter een wezenlijk verschil aan te duiden, wat met betrekking tot de diergezondheid dan ook erg belangrijk is om te weten, zodat hierop goed gehandeld en behandeld kan worden.

Van een infectie is sprake wanneer een micro-organisme, virus of parasiet in het lichaam binnendringt en daar schade aanricht. Het micro-organisme wordt bij een infectie ook wel pathogeen of ziekteverwekker genoemd. Een infectie is zodoende een reactie van het menselijk lichaam op de aanwezigheid van micro-organismen of hun gifstoffen (toxinen).

Wanneer dat gepaard gaat met allerlei waarneembare symptomen en verschijnselen, zoals bijvoorbeeld koorts, dan spreken we van een infectieziekte (van Dissel, 2016). Veel infecties verlopen zonder symptomen of zichtbare afwijkingen (asymptomatisch). Een infectie heeft vaak een ontsteking tot gevolg.
Een ontsteking is een reactie van ons lichaam op beschadigd weefsel, bijvoorbeeld bij een wond, een aanval van microben, een irriterend (chemisch) product of hitte. De belangrijkste kenmerken van een ontsteking zijn: pijn, warmte, zwelling, roodheid en functieverlies.
Een ontsteking is een ingewikkeld biologisch mechanisme, waarmee het lichaam de oorzaak van de schade probeert weg te nemen en het genezingsproces op gang wil zetten. Bij een ontsteking zwelt hierop de plek, het wordt rood, doet pijn en wordt warm. Er kan ook koorts, een gevoel van onbehagen, vermoeidheid en een gebrek aan eetlust ontstaan. Een ontsteking heeft dan ook een groot effect op het dierenwelzijn.

Voorbeelden van veelvoorkomende ontstekingen bij (melk)koeien zijn onder meer Mastitis (ontsteking van het uierweefsel), Tussenklauwontsteking (Panaritium) en Metritis (ontsteking van de baarmoederwand). Bij kalveren zijn dat infectieuze bovine rhinotracheitis (IBR, luchtwegontsteking) en reacties bij het BVD-virus (Bovine Virus Diarree).

ONTSTEKINGSREACTIES: ONDER DE LOEP

In deze infomercial nemen we ontstekingsreacties onder de loep en hoe deze schade aan weefsel veroorzaken, alsmede het dierenwelzijn beïnvloeden. Met New Pharma oplossingen van AHV kunt u de onstekingsreactie van het lichaam van uw dier op een effectieve manier moduleren (balanceren).

Zo wordt het uierweefsel niet verder aangetast en voelt de koe zich niet ziek. Op deze manier wordt de uier weer zacht en dat verhoogt het welzijn van uw dier. Zo ondersteunt u dus het immuunsysteem van de koe op een diervriendelijke, natuurlijke en kosten-efficiënte wijze. Want, met AHV oplossingen geldt er géén wachttijd op melk en vlees!
 
Zo werkt u met New Pharma van AHV aan een slimme, schone en duurzame toekomst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een vertegenwoordiger in uw regio.
Video werking AHV

NEW PHARMA

Lees over diverse dierziekten en lees meer informatie over onze innovatieve oplossingen.

ADVIES OP MAAT

Wij voorzien u graag van advies op maat en verzorgen snelle distributie in uw regio.

#DEBOERDERIJZIJNWIJ

Met New Pharma tonen onze veehouders dat zij stààn voor goede zorg voor hun dieren. Volg het laatste nieuws en meer via onze social media.

HELPDESK

Onze internationale telefonische helpdesk staat u graag te woord en is 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar via +31 (0)38-3030127 (lokaal tarief).
x